8 Kesilapan Yang Mungkin Kamu Lakukan Ketika Membersihkan Wajah

8 Kesilapan Yang Mungkin Kamu Lakukan Ketika Membersihkan Wajah

Jangan kamu berani-berani cuci wajah tanpa tip ini...

We know, we know – membersihkan wajah sangat mudah, kan? Basahkan muka, tenyeh produk pencuci, bilas - siap! Tetapi, ia tidaklah seringkas itu kerana terdapat pelbagai jenis produk pembersih di pasaran, dan jika kamu tidak skrub wajah dengan betul, ia boleh beri kesan pada kulit.

3 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse

3. Cuci sekali dah cukup

Atau sememangnya dah cukup? Cuba bayangkan kesemua produk yang kamu tepek pada kulit – krim tabir suria, serum dan pelembap boleh ‘menimbun’ di kulit. Ditambah pula dengan solekan dan pencemaran daripada udara di kota, pasti kamu sedar sekali cuci tak cukup untuk bersihkan sisa-sisa kotoran hingga ke dasarnya. Pada waktu malam, selepas kamu cuci wajah dengan pembersih, ulang cuci sekali lagi menggunakan pembersih juga. Ia akan mencuci jauh hingga ke liang pori.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor