8 Kesilapan Yang Mungkin Kamu Lakukan Ketika Membersihkan Wajah

8 Kesilapan Yang Mungkin Kamu Lakukan Ketika Membersihkan Wajah

Jangan kamu berani-berani cuci wajah tanpa tip ini...

We know, we know – membersihkan wajah sangat mudah, kan? Basahkan muka, tenyeh produk pencuci, bilas - siap! Tetapi, ia tidaklah seringkas itu kerana terdapat pelbagai jenis produk pembersih di pasaran, dan jika kamu tidak skrub wajah dengan betul, ia boleh beri kesan pada kulit.

2 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse

2. Pencuci wajah berfomulasi kuat untuk kulit berminyak

Ya, memang logik kamu gunakan produk dengan rumusan kuat untuk singkirkan lebihan minyak di wajah. Tapi tahu tak, ia sebenarnya boleh menjadikan masalah kulit lebih teruk, memandangkan secara semula jadinya kulit akan bertindak balas terhadap geseran kasar dengan menghasilkan lebih banyak minyak. Pilih produk dengan rumusan lembut yang mampu menyingkir lebihan minyak dari liang pori tanpa mengeringkan kulit.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor