8 Kesilapan Yang Mungkin Kamu Lakukan Ketika Membersihkan Wajah

8 Kesilapan Yang Mungkin Kamu Lakukan Ketika Membersihkan Wajah

Jangan kamu berani-berani cuci wajah tanpa tip ini…

We know, we know – membersihkan wajah sangat mudah, kan? Basahkan muka, tenyeh produk pencuci, bilas – siap! Tetapi, ia tidaklah seringkas itu kerana terdapat pelbagai jenis produk pembersih di pasaran, dan jika kamu tidak skrub wajah dengan betul, ia boleh beri kesan pada kulit.

Prev1 of 8
Use your ← → (arrow) keys to browse

1. Face wipes

Mungkin sudah tiba masanya kamu elak gunakan face wipes. Ya, kami tahu ia mudah sangat nak guna, tapi sanggupkah kamu tanggung kesannya ke atas kulit? Kebanyakannya padat dengan bahan kimia yang sudah tentu akan tanggalkan solekan, tapi surfactants dan emulsifiers boleh merosakkan kulit. Apatah lagi jika kamu tonyoh dengan kuat di bahagian mata untuk tanggalkan maskara, ia ta patut kamu lakukan memandangkan kulit di sekitar mata sangat lembut.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor