7 Tabiat Lelaki Yang Menjengkelkan Di Media Sosial - Page 6 of 7 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

7 Tabiat Lelaki Yang Menjengkelkan Di Media Sosial

Sanggupkah kamu tinggalkan teman lelaki sebab tabiat media sosialnya? Kongsi baca dengan si dia supaya sama-sama dapat belajar tabiat alam maya yang boleh jadi punca perhubungan ditamatkan.

Foto: Shutterstock.com

Pernah dengar tak lelaki kena dump sebab suka habiskan setiap ayat dalam mesej teksnya dengan tanda titik dan jarang sekali gunakan tanda seruan – seakan menunjukkan dia langsung tak teruja dengan apa saja. Okay, mungkin keterlaluan juga tetapi jika kamu sedang bercinta, kamu mungkin ada aspek digital tertentu yang buat kamu sangat turn-off. Contohnya ini…

6 of 7
Use your ← → (arrow) keys to browse

Guna Ayat “I Ada Benda Nak Cakap Ni”

Memang boleh buat jiwa kacau bila kamu terima ayat ‘hikmat’ ini. Adakah si dia nak putuskan hubungan? Adakah si dia nak beritahu sesuatu yang buruk? Paranoia kamu akan buat segala-galanya berbaur negatif. Tetapi biasanya, apa yang diungkapkan sebenarnya anti-klimaks. Rupa-rupanya si dia nak cakap tentang si-polan dah curang dengan si-polan. Berhati-hati guna ayat di atas ini ya!

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor