6 Masalah Yang Dialami Semua Wanita Bila Memakai Jeans Dan Cara Atasinya - Page 3 of 6 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

6 Masalah Yang Dialami Semua Wanita Bila Memakai Jeans Dan Cara Atasinya

Tak boleh hidup tanpa jeans? Kamu 'wajib' baca petua ini.

Kemungkinan besar jeans adalah pakaian paling sempurna. Ia versatil, selesa (kebanyakannya), dan nampak hebat pada setiap orang — except when they don't. Walaupun serba guna, ada masanya ia boleh jadi menjengkelkan, contohnya bila kamu menunduk dan tanpa sengaja tertayang bahagian belakang punggung kepada seluruh dunia. Kamu boleh cuba langkah ini untuk atasi masalah yang semua wanita alami bila memakai jeans.

3 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

3. High-Rise + Fabrik Tebal, Meregang = Tiada Lagi ‘Tayangan Percuma!’

Bila membeli jeans baru, skip anything low-rise dan cari fabrik tebal dan meregang untuk elak satu dunia melihat bekang punggung kamu! Ketika fitting di butik, jangan lupa untuk duduk, mencangkung dan sebagainya untuk lihat sama ada ia melekat elok di pinggang atau tidak. Jika jeans kesayangan kamu mula longgar di bahagian pinggang selepas beberapa tahun, minta tukang jahit ketatkan di bahagian belakang dan dua-dua sisi pinggang.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor