6 Masalah Yang Dialami Semua Wanita Bila Memakai Jeans Dan Cara Atasinya - Page 2 of 6 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

6 Masalah Yang Dialami Semua Wanita Bila Memakai Jeans Dan Cara Atasinya

Tak boleh hidup tanpa jeans? Kamu 'wajib' baca petua ini.

Kemungkinan besar jeans adalah pakaian paling sempurna. Ia versatil, selesa (kebanyakannya), dan nampak hebat pada setiap orang — except when they don't. Walaupun serba guna, ada masanya ia boleh jadi menjengkelkan, contohnya bila kamu menunduk dan tanpa sengaja tertayang bahagian belakang punggung kepada seluruh dunia. Kamu boleh cuba langkah ini untuk atasi masalah yang semua wanita alami bila memakai jeans.

2 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

2. Jeans Nampak Tergantung

Mungkin kamu terlalu teruja dengan my-ass-looks-amazing vibes dalam skinny jeans yang dicuba di butik tanpa menyedari ia tidak melekap cantik di buku lali! Lebar seluar yang terlalu besar di bahagian buku lali boleh buat penampilan kamu nampak selekeh. Minta tukang jahit kamu alter bahagian bawah kaki jeans, atau lain kali sebelum membeli, pilih yang betul-betul sesuai dengan ketinggian kamu.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor