6 Fakta Terbaru Tentang Lelaki - Page 6 of 6 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

6 Fakta Terbaru Tentang Lelaki

Pada era ini, ramai lelaki menganggap kehidupan mereka jauh lebih mencabar berbanding lelaki zaman dahulu. Cosmo telah menjalankan satu tinjauan dan membincangkan penemuan terbaru itu dengan pakar seks, psikologi, antropologi dan sosiologi yang mendedahkan beberapa isu menarik.

Foto: Shutterstock.com

6 of 6Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

6. BROMANCES – BAGUS UNTUK DIA…DAN KAMU

Perkara ini lelaki belajar daripada kamu ya. “Di mana persahabatan sama jantina itu perlu untuk memperoleh sokongan moral. Ia sangat berguna dan boleh mencapai satu tahap understanding,” kata Pollack. Lantas dia menambah, bromances boleh memberi impak yang positif pada perhubungan lelaki dengan teman wanita atau isterinya kerana ia membolehkan lelaki itu memproses perasaan dengan lebih baik dan rasa seperti ada sistem sokongan.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor