6 Fakta Terbaru Tentang Lelaki - Page 3 of 6 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

6 Fakta Terbaru Tentang Lelaki

Pada era ini, ramai lelaki menganggap kehidupan mereka jauh lebih mencabar berbanding lelaki zaman dahulu. Cosmo telah menjalankan satu tinjauan dan membincangkan penemuan terbaru itu dengan pakar seks, psikologi, antropologi dan sosiologi yang mendedahkan beberapa isu menarik.

Foto: Shutterstock.com

3 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

3. MAKIN LAMBAT AJAK KAMU KAHWIN

“Kalau ikutkan keadaan fizikal mereka, tak mengapa untuk dapat anak lambat,” kata Wes Moore, penulis The Other Wes Moore. Tetapi dia menambah, faktor di mana wanita juga menetapkan standard yang tinggi untuk mencari Mr Right atau suami berpotensi. “Jika wanita mencari lelaki yang berpendidikan dan ada kerja bagus dan beradab dan bersedia untuk jadi suami, jumlah pilihan yang ada mungkin tak tinggi,” katanya.

Umumnya, Wes mengatakan lelaki yang memenuhi kriteria ini akan rasa ego kerana merasakan kurang persaingan. “Jika kamu jadi lelaki yang padan dengan kategori ini, kamu boleh dabik dada dan cakap, ‘You know what? Kenapa nak kena kahwin umur 25 pula?’,” jelasnya.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor