6 Fakta Terbaru Tentang Lelaki - Page 2 of 6 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

6 Fakta Terbaru Tentang Lelaki

Pada era ini, ramai lelaki menganggap kehidupan mereka jauh lebih mencabar berbanding lelaki zaman dahulu. Cosmo telah menjalankan satu tinjauan dan membincangkan penemuan terbaru itu dengan pakar seks, psikologi, antropologi dan sosiologi yang mendedahkan beberapa isu menarik.

Foto: Shutterstock.com

2 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

2. TEKANAN BERI KESAN KEPADA NAFSU SEKS

Dan tekanan sebegini turut beri kesan pada kehidupan seksnya. “Sepuluh tahun dulu, jumlah wanita yang hilang nafsu lebih tinggi dari lelaki. Tetapi kini jumlah lelaki pula mendahului,” kata Ian Kerner, PhD, pakar terapi seks dan penulis She Comes First.

Menurutnya lagi, sebab mereka makin kurang keinginan seks adalah kerana tekanan dalaman. Lelaki yang ditinjau berkata, mereka sentiasa tertekan dan tak rasa yakin diri atau berdepan masalah di tempat kerja.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor