Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

5 Tip Cinta Sihat-Dan-Kuat Selamanya

Siapa tak mahu perhubungan yang stabil dan seimbang dicampur dengan tarikan kimia cinta yang sentiasa segar untuk jangka masa yang panjang? Selain bertolak ansur, ambil kira langkah mudah ini agar kamu sentiasa bahagia di sisi si dia.

Foto: Shutterstock.com

4 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

4. TUNJUK PENGHARGAAN

Kenapa perlu? Setiap orang suka jika egonya dikipas. Beritahu kepadanya betapa bagusnya cara dia merancang janji temu kalian, jadi tidaklah dia rasa he’s taken for granted. Berkemungkinan, ia akan memberinya semangat untuk memujimu bila kamu berjaya menunjukkan pencapaian yang bagus.

Raikan kejayaannya dengan cara yang gempak. Berikannya pelukan tahniah dan bawanya makan di restoran mewah, dan minta dia ceritakan bagaimana dia berjaya meraih tender bernilai ratusan ribu itu. Pakar perhubungan mengatakan, pasangan yang mempunyai perhubungan yang sihat bukan sekadar saling menyokong malah menunjukkan minat bersungguh-sungguh dan teruja bila sesuatu yang hebat berlaku pada pasangannya.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor