5 Tip Cinta Sihat-Dan-Kuat Selamanya - Page 3 of 5 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

5 Tip Cinta Sihat-Dan-Kuat Selamanya

Siapa tak mahu perhubungan yang stabil dan seimbang dicampur dengan tarikan kimia cinta yang sentiasa segar untuk jangka masa yang panjang? Selain bertolak ansur, ambil kira langkah mudah ini agar kamu sentiasa bahagia di sisi si dia.

Foto: Shutterstock.com

3 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

3. PENGALAMAN BARU

Kenapa perlu? Untuk beri nafas segar pada perhubungan kalian. Dan menunjukkan kalian dah makin dewasa dalam percintaan. Tak bermakna kamu kena terus sign up untuk siri terbaru Fear Factor tapi kalian kena selalu perkenalkan pengalaman bermakna dalam perhubungan seperti melancong ke tempat yang diimpikan atau mengambil kelas bahasa Perancis bersama.

Kamu boleh cuba… Kalau sebelum ini kamu jarang ungkapkan ‘terima kasih’ kepadanya, sekarang adalah waktu sesuai untuk lakukannya. Selain daripada mengucapkannya, cara lain: Bekalkan snek kegemarannya bila hendak ke pejabat. Sekali sekala, hantarkan satu e-mel one-off mengatakan mengapa dia sangat awesome. “You adalah suami yang hebat kerana you saja tahu cara bancuh kopi yang kena dengan selera I.” Satu kajian berkata, mengekspresi rasa cinta dapat mencipta aura positif dalam perhubungan.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor