Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
How to Look Thinner in Photographs

5 Teknik Dan Trik Kelihatan Kurus Dan Tinggi Dalam Foto

Prev1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

Apa yang kamu lihat di dalam Instagram tidak seratus peratus natural! Selepas menggunakan pelbagai filters dan aplikasi suntingan, kamu boleh kelihatan seperti apa yang kamu mahukan.

Kamu sebenarnya boleh kelihatan langsing ataupun sedikit tinggi jika menggunakan teknik bergaya dengan betul. Cosmo senaraikan teknik ajaib tersebut yang sangat berguna untuk kamu.

How to Look Thinner in Photographs

1. Pilih baju yang tidak bercorak besar. Baju dengan satu warna, terutamanya warna gelap buatkan kamu kelihatan langsing. Pilih baju/gaun yang tidak terlalu ketat dan tidak terlalu besar. Elakkan baju dengan jalur melintang, sebaliknya pilih yang bercorak menegak yang akan memberikan ilusi lebih kurus. Yang penting, jangan pakai baju yang mempunyai pattern dan detailing di bahagian bermasalah seperti perut, pinggul, peha dan kolar.

Fun, wacky and digital junkie. Kalau kamu suka melancong, I am the best travel buddy you will ever meet. Saya menulis semua topik tetapi hiburan dan muzik ialah forte saya. Tiga benda yang buatkan saya gembira – laut, katil yang empuk dan mashed potato.

Randomness