5 Tarikan Menarik Perlu Dikunjungi Jika Kamu Melancong Ke Perth, Australia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

5 Tarikan Menarik Perlu Dikunjungi Jika Kamu Melancong Ke Perth, Australia

Tak salah jika kamu mahu shopping sakan, tapi rugi rasanya jika kamu tak manfaatkan masa yang ada untuk menikmati keindahan alam dan aktiviti menarik yang menanti kamu di Perth. Cosmo senaraikan lima lokasi menarik yang perlu kamu tuju bila berada di sana.

Foto: Shutterstock.com

2 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

1. Western Australian Museum

Jarak dari kota Perth: 800m

Seperti yang Cosmo katakan, kamu tak perlu pun berjalan jauh untuk ke tempat menarik kota ini. Contohnya muzium ini yang terletak hanya lebih lebih kurang satu kilometer dari Perth Central. Di sini terdapat pelbagai pameran mengenai budaya dan tradisi, dan kadangkala terdapat pameran istimewa dan kamu akan dikenakan bayaran lebih kurang RM700. Selepas habis tawaf satu muzium, kamu boleh singgah di kedai cenderahati untuk beli souvenior buat teman-teman (dan diri sendiri!)

Tip: Selain di Perth, terdapat dua lagi muzium yang boleh kamu lawati di Fremantle iaitu Maritime Museum dan Shipwreck Galleries.

 Foto: Thumbnails.trvl-media.com

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor