5 Perkara Kamu Perlu Tahu Tentang Sound Bath - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
5 Perkara Perlu Tahu Tentang Sound Bath

5 Perkara Kamu Perlu Tahu Tentang Sound Bath

Kesihatan bukan saja penting dari segi luaran tetapi juga dalaman. Kesihatan mental seperti depresi, kebimbangan serta insomnia umpama a tough battle to win. Terapi alternatif seperti yoga dan meditasi boleh membantu seimbangkan subtle body dan chakra membuatkan kamu rasa lebih tenang dan relaks. Kini, gelombang sound bath pula menjadi kegilaan setiap yogis.

Prev1 of 3
Use your ← → (arrow) keys to browse

 

5 Perkara Perlu Tahu Tentang Sound Bath

 

Terapi yang menggabungkan meditasi dan latihan mendengar, sound bath adalah satu bentuk penyembuhan muzikal yang menggunakan alat muzik Himalayan singing bowls, mangkuk kristal, gong, biosonic tuning forks dan shamanic drumming. Kamu hanya perlu berbaring di atas lantai dengan posisi savasana yoga dan biarkan alunan muzik ‘membersihkan’ chakra kamu.

Sound bath menenangkan sistem saraf tubuh dan menyeimbangkan kesemua chakra. Ia juga dikatakan mampu tangani depresi, kebimbangan, insomnia dan untuk memperdalamkan meditasi serta mencetuskan kreativiti. Kini terdapat banyak pusat yoga menawarkan kelas sound bath yang ketuai oleh Kundalini masters. Cosmo cuba sesi sound bath yoga bersama Jojo Struys, pengacara dan yoga master, and we fell in love with it! Jadi kami kongsikan sedikit tip yang perlu kamu tahu sebelum melakukan terapi ini.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert