5 Inovasi Kecantikan Terkini Kamu Harus Tahu - Page 3 of 6 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
5 Inovasi Kecantikan Terkini Kamu Harus Tahu

5 Inovasi Kecantikan Terkini Kamu Harus Tahu

3 of 6
Use your ← → (arrow) keys to browse

2. K-Bright dari Korea

K-Bright adalah teknologi kecantikan terkini Korea Selatan yang dibawa ke Thailand. Ia dapat membekukan bahan-bahan semula jadi sehinggalah menembusi kulit. Disebut Icy-Lock™, ia menggunakan bio-sains terkini di Korea yang digabungkan dengan warisan pengawetan sejuk. Kerana bahan aktif boleh merosot dan menjadi lemah apabila terdedah kepada udara, cahaya dan kelembapan, Icy-Lock™ menyimpan bahan-bahan ini pada keadaan asal mereka, penuh dengan kesegaran agar potensi ditingkatkan hingga tiga kali. Salah satu daripada bahan penting dirumuskan dengan teknologi Icy-Lock™ dengan 35 peratus Vitamin C tulen yang meningkatkan efek pencerahan pada kulit sebanyak tiga kali.

Untuk mengekalkan bahan aktif, Icy-Lock™ menggunakan proses tiga langkah; pembekuan pantas sebaik selepas penuaian pada suhu -18°C hingga -50°C, mengeringkan cecair perlahan-lahan di mana cecair mengewap selama 24 hingga 60 jam untuk mengubah aktif asli ke dalam bentuk serbuk The Booster Pearl, dan akhirnya, pembungkusan yang memastikan kesegaran untuk pastikan tiada kelembapan atau udara boleh meresap masuk.

K-BRIGHT MIRACLE BOOSTER PEARLS DREAM TONE, THB1,600 (Anggaran RM200)

Pertama kali berjumpa orang akan ingat saya garang (memang pun!) dan sombong (langsung tak!)… Tapi bila buka mulut, semua ‘hancur’. Beauty is my passion but I keep me natural most of the time. Menyanyi dalam kereta adalah terapi saya. I love music and travelling, jadi sila ajak saya jalan-jalan. Jangan serabutkan otak dengan perkara negatif, belajar untuk ‘let it gooo, let it gooo…’, kamu akan menjadi seorang yang lebih bahagia.

Beauty Guru