5 Cara Untuk Berhenti Membenci Kerjaya Kamu - Page 5 of 5 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

5 Cara Untuk Berhenti Membenci Kerjaya Kamu

Kerana kamu perlukan sumber pendapatan and can't just quit!

Pop quiz: Adakah pekerjaan kamu... A) Membosankan, B) Tiada masa depan, C) Dikelilingi rakan sekerja yang menjengkelkan, atau D) Mana-mana kombinasi di atas? 

Kebanyakan orang pernah merungut tentang salah satu masalah di atas, namun tak ramai yang berani berhenti kerja disebabkan hal tersebut. Apa yang boleh kamu buat: "Ubah cara kamu berfikir tentang waktu kerjamu," kata Daniel M. Cable, penulis Alive at Work. Mengubah mind-set akan membantu menjadikan waktu kerja kamu lebih menyeronokkan dan bermakna. Begini caranya... 

5 of 5Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

5. Fire up the fun

Salah satu cara mudah untuk rasa hebat di tempat kerja: Have a blast during downtime. Rasa teruja yang kamu alami contohnya daripada sesi karaoke bersama teman-teman atau fierce fitness class boleh terbawa-bawa hingga ke pejabat. Jadi rancang sekurang-kurangnya satu aktiviti menyeronokkan setiap minggu. Kamu akan rasa lebih bersemangat dan berfikiran positif tentang semua perkara di sekeliling kamu, termasuk pekerjaanmu.

 

Artikel asal: Caitlin Carlson (cosmopolitan.com)

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor