5 Aplikasi "Wajib" Muat Turun Untuk Kaki Travel
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

5 Aplikasi ‘Wajib’ Muat Turun Untuk Kaki Travel

Kebiasaannya kamu gunakan Google Maps sebagai penunjuk arah sepanjang percutian, TripAdvisor untuk menentukan aktiviti ketika bercuti, atau Zomato untuk pilih tempat makan. Sebagai tambahan, pastikan semua aplikasi ini sudah ada dalam telefon pintar kamu sebelum bercuti ke luar negara.

3 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

TRIPOMATIC

Muat turun Tripomatic secara percuma di telefon pintar atau buka laman web www.tripomatic.com dan rancang percutian dengan pantas. Contohnya, jika kamu di London, taip London di ruangan Search dan peta akan tunjukkan lokasi menarik yang terdapat di sekitar lokasi tersebut. Kemudian, buat pilihan destinasi dan tekan butang Add To Day XX dan lokasi akan ditambah ke ruangan di sebelah kiri. Mudah dan pantas!

Tubuh saja genit, tapi suara saya satu dewan boleh dengar (macam tertelan speaker!). Seorang yang periang dan suka record diri sendiri memasak, sesuailah dengan column saya – Lifestylist. Lavish holiday is so me. Nampak macam manja tapi can get the job done. Saya kaki karaoke dan orang kata suara saya seperti Ning Baizura. When it comes to navigation, I am the best!

Lifestylist