5 Aplikasi "Wajib" Muat Turun Untuk Kaki Travel
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

5 Aplikasi ‘Wajib’ Muat Turun Untuk Kaki Travel

Kebiasaannya kamu gunakan Google Maps sebagai penunjuk arah sepanjang percutian, TripAdvisor untuk menentukan aktiviti ketika bercuti, atau Zomato untuk pilih tempat makan. Sebagai tambahan, pastikan semua aplikasi ini sudah ada dalam telefon pintar kamu sebelum bercuti ke luar negara.

2 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

TRIP IT

Mengapa perlu cetak semua bukti pengesahan booking? Lebih mudah jika kamu muat turun saja Trip It. Aplikasi ini mengumpulkan semua bukti pengesahan booking kamu. Kamu hanya perlu link e-mel dengan aplikasi ini. Trip It secara automatik akan menyimpan semua pengesahan yang telah dibuat dan kamu hanya perlu menunjukkan bukti melalui telefon pintar.

Tubuh saja genit, tapi suara saya satu dewan boleh dengar (macam tertelan speaker!). Seorang yang periang dan suka record diri sendiri memasak, sesuailah dengan column saya – Lifestylist. Lavish holiday is so me. Nampak macam manja tapi can get the job done. Saya kaki karaoke dan orang kata suara saya seperti Ning Baizura. When it comes to navigation, I am the best!

Lifestylist