4 Tabiat Buruk Yang Boleh Merosakkan Kulit Wajah - Page 4 of 5 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

4 Tabiat Buruk Yang Boleh Merosakkan Kulit Wajah

Terlalu sibuk dengan kerjaya? Tak sempat nak belek dan jaga wajah? Jangan malas dan selalu beri alasan kerana aktiviti kamu sehari-hari sebenarnya boleh merosakkan kulit dan buat wajah nampak lebih tua daripada usia.

Foto: Shutterstock.com

4 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

Tabiat 4: Gila gajet di tengah malam

Kesannya: Garis kedutan dan lingkaran gelap

Bila dah ada peluang untuk rehat dan tidur, sambil kamu baring kamu belek iPad, tablet atau telefon, sibuk update itu ini, tonton episod drama yang ketinggalan sampai tak jadi tidur! Melihat skrin terlalu lama atau sambil menahan mata memang akan buat matamu lebam dan bergaris halus kerana tidak cukup rehat. Cahaya dari telefon pintar atau iPad/tablet juga akan mengganggu kitaran tidurmu.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor