4 Peraturan Kewangan Yang Kamu Boleh Langgar - Page 3 of 4 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

4 Peraturan Kewangan Yang Kamu Boleh Langgar

Kadangkala peraturan kewangan boleh buat kamu naik gila. Cosmo kongsi empat peraturan kewangan yang kamu boleh langgar! Feel free to rebel against these...

Foto: Shutterstock.com

3 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

PERATURAN 3:

CINTA KAMU TERHADAP KOPI ADALAH SEBAB MENGAPA DUIT KAMU HABIS

KEEP SIPPING, GIRL! Your RM4 morning habit could add up to almost RM1,500 a year…tapi menghalang diri kamu daripada small pleasures boleh buatkan kamu tidak konsisten dengan matlamat menyimpan yang lebih besar. Pinching every penny may eventually lead to a spending binge. Daripada tentukan setiap kos yang kamu boleh kurangkan ataupun potong, alihkan perhatian kamu kepada bagaimana caranya untuk kamu peroleh dengan lebih banyak. Tidak kira dengan lakukan kerja separuh masa ataupun melabur pada kelas kemahiran yang boleh kamu guna pakai untuk jadi calon pekerja yang lebih kompetitif dan bernilai tinggi.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert