4 Cara Pakai Highlighter Untuk Cipta Seri Wajah Yang Berbeza
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

4 Cara Pakai Highlighter Untuk Cipta Seri Wajah Berbeza

Sekarang kamu boleh kuasai skill mekarkan wajah dengan highlighter like a pro.

Seperti memilih pakaian, sebelum memakai mekap kamu perlu tanya diri sendiri, "Bagaimana mood kamu hari ini?" Ada hari kamu mahukan wajah yang berseri dengan kemekaran semula jadi, hari lain pula kamu wajah glamor dengan glitter dan sebagainya. Tak kisahlah kemekaran bagaimana yang kamu mahu, ada cara untuk mencapainya. Pelajari cara untuk highlight wajah mengikut pilihan kamu.

4 of 4Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

A Glow to the Gods

 

Jika apa yang kamu mahukan adalah penampilan wajah glamor, then this ultimate level of shine is for you. Gunakan span atau berus highlighter yang dilembapkan dengan setting spray untuk sapukan cream-to-powder highlight bagi menghasilkan seri yang betul-betul menyerlah. Mulakan dengan atas tulang pipi dan tulang kening, kemudian sudut atas bibir, tip of your nose dan sekitar tepi dahi. Jika kamu terlebih sapu hingga wajah terlalu berkilat, kurangkan kilauannya dengan bedak asas.

 

Pilihan Cosmo: Fenty Beauty Killawatt Freestyle Highlighter, RM145 (sephora.my)

Artikel asal: Brooke Shunatona (cosmopolitan.com)

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor