13 Perkara Yang Boleh Bantu Kuatkan Semangat Kamu

13 Perkara Yang Boleh Bantu Kuatkan Semangat Kamu

Semua orang tidak terkecuali melalui liku-liku hidup yang sukar. Ketahui apa yang tidak seharusnya kamu lakukan jika perjalanan hidupmu menjadi lebih menyusahkan daripada biasa. Cosmo kongsi 13 perkara untuk kuatkan semangatmu.

 

Foto: Nick Onken

9 of 13
Use your ← → (arrow) keys to browse

9) JANGAN BERPUTUS ASA

Susah untuk berjaya jika tidak pernah menemui kegagalan. Berputus asa pada kegagalan pertama boleh menjadikan kamu tidak yakin dengan diri sendiri. Setiap kali kamu berputus asa, kamu mengukuhkan idea bahawa kegagalan adalah sesuatu yang tidak bagus, di mana ia akan menghalang kamu daripada mencuba lagi.

TIP: Hadapi perasaan takut kamu berkenaan kegagalan. Sebaliknya, fikirlah, “Kegagalan merupakan petanda saya mencabar diri sendiri.”

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert