13 Perkara Yang Boleh Bantu Kuatkan Semangat Kamu

13 Perkara Yang Boleh Bantu Kuatkan Semangat Kamu

Semua orang tidak terkecuali melalui liku-liku hidup yang sukar. Ketahui apa yang tidak seharusnya kamu lakukan jika perjalanan hidupmu menjadi lebih menyusahkan daripada biasa. Cosmo kongsi 13 perkara untuk kuatkan semangatmu.

 

Foto: Nick Onken

6 of 13
Use your ← → (arrow) keys to browse

6) JANGAN BERDIAM

Walaupun muhasabah diri adalah bagus, menumpukan pada satu perkara boleh mengakibatkan kemusnahan diri dan menghalang kamu daripada menikmati masa yang ada. Memori kita tidak selalunya tepat seperti apa yang kita fikirkan. Sering kali apabila kita terkenang memori yang kurang menyenangkan, kita akan melebih-lebihkannya. Dan kamu juga mungkin akan membayangkan orang lain bertindak lebih negatif daripada keadaan sebenar.

TIP: Rancang sesuatu yang dapat membantu kamu fikir tentang perkara lain. Sebagai contoh, setiap kali jika kamu memikirkan tentang kerja yang kamu tidak dapat, alihkan fokus kamu kepada pelan percutian kamu yang akan datang.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert