13 Perkara Yang Boleh Bantu Kuatkan Semangat Kamu

13 Perkara Yang Boleh Bantu Kuatkan Semangat Kamu

Semua orang tidak terkecuali melalui liku-liku hidup yang sukar. Ketahui apa yang tidak seharusnya kamu lakukan jika perjalanan hidupmu menjadi lebih menyusahkan daripada biasa. Cosmo kongsi 13 perkara untuk kuatkan semangatmu.

 

Foto: Nick Onken

5 of 13
Use your ← → (arrow) keys to browse

5) TIDAK BAZIRKAN MASA DAN TENAGA PADA PERKARA YANG TIDAK BOLEH DIURUS

Cuba untuk mengawal keadaan merupakan permulaan menguruskan keresahan. Kita sering tersalah anggap bahawa jika kita cuba sekuatnya, semua akan menjadi seperti apa yang kita mahukan. Ingatkan diri sendiri bahawa terdapat perkara yang tidak dapat dikawal. Sebagai contoh, kamu boleh menganjurkan sebuah parti tetapi kamu tidak boleh mengawal sama ada mereka berasa gembira ataupun tidak.

TIP: Pilih untuk menerima keadaan kamu. Kamu boleh akui jika bos kamu bersikap kejam ataupun kamu tidak sebulu dengan ibumu. Itu tidak bermaksud kamu tidak boleh mengubah cara mereka rasa tentang kamu. Tapi ia tidak bermakna kamu boleh memaksa mereka untuk berubah.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert