13 Perkara Yang Boleh Bantu Kuatkan Semangat Kamu

13 Perkara Yang Boleh Bantu Kuatkan Semangat Kamu

Semua orang tidak terkecuali melalui liku-liku hidup yang sukar. Ketahui apa yang tidak seharusnya kamu lakukan jika perjalanan hidupmu menjadi lebih menyusahkan daripada biasa. Cosmo kongsi 13 perkara untuk kuatkan semangatmu.

 

Foto: Nick Onken

4 of 13
Use your ← → (arrow) keys to browse

4) TIDAK PEDULI UNTUK MENYENANGKAN ORANG LAIN

Meletakkan seseorang sebelum diri sendiri boleh menjadi satu cara untuk merasa diperlukan dan penting. Kebanyakan kita beranggapan bahawa dengan meletakkan orang lain di depan merupakan perilaku pemurah, tapi ia bukanlah tindakan tidak mementingkan diri sendiri malah sebaliknya. Ia mengandaikan bahawa semua orang mengambil berat tentang setiap langkah kamu.

TIP: Tanya pada diri sendiri, apa yang perlu saya korbankan dengan berkata ya kepada perkara ini? Sebelum membuat keputusan, kenali perkara paling bermakna buat dirimu.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert