13 Perkara Yang Boleh Bantu Kuatkan Semangat Kamu

13 Perkara Yang Boleh Bantu Kuatkan Semangat Kamu

Semua orang tidak terkecuali melalui liku-liku hidup yang sukar. Ketahui apa yang tidak seharusnya kamu lakukan jika perjalanan hidupmu menjadi lebih menyusahkan daripada biasa. Cosmo kongsi 13 perkara untuk kuatkan semangatmu.

 

Foto: Nick Onken

3 of 13
Use your ← → (arrow) keys to browse

3) TIDAK TAKUT LAKUKAN PERUBAHAN

Seseorang yang sering melakukan perkara biasa dan terlalu merendah diri tidak akan merasa kehebatan kehidupan yang sebenar. Kebanyakan orang takut akan perubahan. Mereka sering beranggapan seperti ,”Saya akan mencari kerja baru apabila semuanya dalam keadaan baik”, tetapi sering kali masa yang ‘sempurna’ itu tidak akan datang. Dan semakin lama ia tergendala, semakin susah untuk dilakukan.

TIP: Mula dengan perlahan. Kenal pasti matlamat utama dan fokus. Kemudian wujudkan pandangan realistik untuk perubahan yang kami inginkan dalam masa satu bulan.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert