13 Perkara Yang Boleh Bantu Kuatkan Semangat Kamu

13 Perkara Yang Boleh Bantu Kuatkan Semangat Kamu

Semua orang tidak terkecuali melalui liku-liku hidup yang sukar. Ketahui apa yang tidak seharusnya kamu lakukan jika perjalanan hidupmu menjadi lebih menyusahkan daripada biasa. Cosmo kongsi 13 perkara untuk kuatkan semangatmu.

 

Foto: Nick Onken

2 of 13
Use your ← → (arrow) keys to browse

2) JANGAN LEPASKAN KUASA KAMU

Jika kamu memberi orang lain amanah untuk menentukan harga diri kamu, kamu hanya akan menjadi sebagus seperti pendapat orang itu sahaja, tidak lebih. Melepaskan kuasa kamu membuatkan kamu tidak berdaya. Kamu hanya akan ‘menumpang’ dalam kehidupan kamu sendiri.

TIP: Jangan cuba untuk menyelesaikan masalah ataupun menangani isu apabila kamu sedang beremosi. Sebaliknya, alihkan perhatian kamu dengan melakukan aktiviti seperti berjalan ataupun membaca untuk membantu menenangkan kamu sekali gus berfikir dengan lebih rasional.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert