13 Perkara Yang Boleh Bantu Kuatkan Semangat Kamu

13 Perkara Yang Boleh Bantu Kuatkan Semangat Kamu

Semua orang tidak terkecuali melalui liku-liku hidup yang sukar. Ketahui apa yang tidak seharusnya kamu lakukan jika perjalanan hidupmu menjadi lebih menyusahkan daripada biasa. Cosmo kongsi 13 perkara untuk kuatkan semangatmu.

 

Foto: Nick Onken

11 of 13
Use your ← → (arrow) keys to browse

11) JANGAN DENGKI DENGAN KEJAYAAN ORANG LAIN

Mempunyai perasaan cemburu sekali-sekala adalah biasa. Tetapi cemburu sehingga mendatangkan kebencian adalah sesuatu yang tidak sihat dan akan menyebabkan kamu bertindak di luar batasan. Jika kamu terlalu ingin bersaing dengan orang lain, kamu tidak akan berasa senang dan puas dengan apa yang kamu miliki.

TIP: Berhenti menekankan kelemahan diri sendiri. Ingat, kebencian sering kali melebih-lebihkan betapa hebatnya seseorang itu.

Kalau tak kenal nampak macam sombong, tapi bila dah kenal rupanya ‘gila-gila’ dan kaki sakat orang. A social butterfly in the concrete jungle that is Kuala Lumpur. Mudah bergaul dan sukakan cabaran serta hargai perbualan mendalam. Curious most of the time, sexy always. Put my best foot forward and is a perfect cocktail of Carrie and Samantha.

Love Expert