13 Fitness Apps Terbaik Untuk Sesi Senaman Yang Lebih Mudah Dan Fun

13 Fitness Apps Terbaik Untuk Sesi Senaman Yang Lebih Mudah Dan Fun

Tidak mahu membazir duit untuk keahlian gim atau lebih suka bersenam tanpa jurulatih peribadi? Jangan risau kerana telefon pintar kamu boleh membantu dengan aplikasi terbaik!

Foto: Shutterstock.com

8 of 13
Use your ← → (arrow) keys to browse

8. Jika nak badan sihat tanpa perlu berlari:

Nike Training Club

Aplikasi Nike Training Hard ini mempunyai lebih 160 cara dan kebanyakannya adalah quick exercise dari 15 hingga 45 minit. Aplikasi ini termasuk circuit training, latihan bodyweight dan latihan angkat berat. Kamu juga boleh memilih senaman mengikut jenis badan, peralatan yang diperlukan, dan ikut tujuan kamu iaitu membina ketahanan dan kekuatan. Terdapat juga video yang akan diajar oleh jurulatih dan apabila sudah mahir, kamu boleh lihat di senarai senaman yang lain. Aplikasi ini juga mempunyai senaman yoga dan stretching buat kamu yang mahukan jenis senaman ringan.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor