13 Fitness Apps Terbaik Untuk Sesi Senaman Yang Lebih Mudah Dan Fun

13 Fitness Apps Terbaik Untuk Sesi Senaman Yang Lebih Mudah Dan Fun

Tidak mahu membazir duit untuk keahlian gim atau lebih suka bersenam tanpa jurulatih peribadi? Jangan risau kerana telefon pintar kamu boleh membantu dengan aplikasi terbaik!

Foto: Shutterstock.com

10 of 13
Use your ← → (arrow) keys to browse

10. Jika kamu perlukan bimbingan ketika bersenam angkat berat:

Sweat

SWEAT akan mengajar kamu senaman basic first dengan program PRW selama empat minggu buat beginner. Di sini kamu dapat tiga sesi latihan dan tiga senaman cardio setiap minggu. Aplikasi ini juga menawarkan 12 minggu strength building program yang dibantu oleh Instagram fitness star, Kelsey Weels, termasuklah mengangkat berat, low-rep exercises dengan menggunakan free weights atau weight machines. Setiap senaman mengambil masa 45 minit hingga satu jam dan termasuk memanaskan badan selama lapan minit; tiga set latihan kekuatan berlainan; dua set latihan di litar; dan lima minit menyejukkan badan.

Bonus:  Aplikasi ini juga menyediakan akses masuk ke Kayla Itsines’s BBG program iaitu fitness plan yang akan dibaca daripada jenis berat badan kamu untuk kekalkan kekuatan ketika bersenam.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor