Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

13 Bintang Korea Selatan Yang Mengalami Masalah Mental

Nampak macam tiada apa-apa yang berlaku. Segalanya kelihatan sempurna dari mata kasar, tetapi dalaman mereka tidak siapa tahu! 

Kamu mungkin merasakan menjadi terkenal dan kaya sudah cukup membuatkan seseorang itu gembira dan tiada masalah. Tetapi 15 selebriti popular Korea ini mengalami masalah mental seperti anxiety, depresi dan kebimbangan kerana kehidupan mereka tidak lagi normal seperti dahulu.

Selebriti Korea juga terkenal dengan kisah bunuh diri akibat depresi selain selebriti Hollywood. Baru-baru ini penyanyi utama boyband SHINee, Kim Jong-Hyun disahkan membunuh diri, menambah lagi kes kematian seumpama itu di kalangan selebriti Korea.

Depresi dan masalah mental tidak boleh dipandang ringan! Jika kamu mengalami kemurungan ataupun tekanan perasaan, kongsikan perkara itu dengan keluarga dan rakan baik. Do not bottle up your feelings. Ingat, kamu tidak keseorangan.

Prev1 of 13
Use your ← → (arrow) keys to browse

G – Dragon

Dia mengalami kemurungan selepas singlenya berjudul Heart Breaker dituduh menciplak lagu penyanyi lain. G-Dragon menyepikan diri dan tidak mahu berjumpa dengan sesiapa sehingga megurung diri dalam bilik beberapa bulan.

Fun, wacky and digital junkie. Kalau kamu suka melancong, I am the best travel buddy you will ever meet. Saya menulis semua topik tetapi hiburan dan muzik ialah forte saya. Tiga benda yang buatkan saya gembira – laut, katil yang empuk dan mashed potato.

Randomness