11 Buah Rumah Dengan Rekaan Paling Unik Di Dunia

11 Rumah Dengan Rekaan Paling Unik Di Dunia

Bayangkan kamu pulang dari kerja ke rumah idaman kamu. Rumah yang kamu sendiri cipta reka bentuk dalamannya, mengikut citarasa sendiri.

Mungkin rumah yang kamu diami sekarang tidak 100 peratus menepati cita rasa, apatah lagi dengan harga pasaran rumah yang meningkat naik. Asalkan ada tempat berlindung, kan? Tetapi 11 pemilik rumah unik ini boleh tersenyum lebar setiap hari apabila mereka bukan saja berjaya membina rumah idaman, tetapi ia tersenarai sebagai rumah unik yang membuatkan sesiapa sahaja terpegun melihatnya!

9 of 11
Use your ← → (arrow) keys to browse

The Shoe House, Afrika Selatan

Sebuah lagi rumah kasut, yang terletak di Mpumalanga, Afrika Selatan yang dibina pada tahun 1990. Ia diinspirasikan oleh sebuah bait lagu kanak-kanak berbunyi “There Was an Old Woman Who Lived in a Shoe.” Ia kini menjadi sebuah muzium yang mempamerkan hasil kerja seni pereka rumah ini.

Fun, wacky and digital junkie. Kalau kamu suka melancong, I am the best travel buddy you will ever meet. Saya menulis semua topik tetapi hiburan dan muzik ialah forte saya. Tiga benda yang buatkan saya gembira – laut, katil yang empuk dan mashed potato.

Randomness