10 Yang Menarik Tentang Pulau Bohol, Filipina - Page 2 of 10 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

10 Yang Menarik Tentang Pulau Bohol, Filipina

Diselimuti bukit-bukau menghijau dengan keindahan pantai, segala-galanya sungguh asyik di sini. Pulau ke-10 terbesar di Filipina ini juga kaya dengan warisan sejarahnya.

2 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

2. Chocolate Hills

Dibentuk secara geologi, ia dikatakan menggabungkan 1,776 bukit. Mempunyai keluasan sehingga 50 kilometer persegi, bukit-bukit ini akan berubah warna daripada hijau ke coklat bila tiba musim panas dan kering. Sebab itu ia dinamakan ‘bukit coklat’. Selain pemandangan saujana mata memandang, ada pelbagai aktiviti yang kamu boleh cuba di sini. Antaranya Bike Zipline, Burma Rope, Canopy Walk, Hiking Trail, Camp Site dan Bike Ride. Semuanya bakal menguja adrenaline rush kamu!

Related image

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor