10 Tip Untuk Jadikan Kopi Kamu Lebih 'Sihat' - Page 9 of 10 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

10 Tip Untuk Jadikan Kopi Kamu Lebih ‘Sihat’

Akhirnya! Kini kamu boleh hirup kopi kegemaran setiap pagi tanpa rasa bersalah.

 

 

Pasti kamu sudah penat membaca tentang keburukan kopi yang boleh menjejaskan kesihatan, dan bengang bila melihat rakan sekerja berbadan langsing lalu di sebelah membawa secawan teh hijau sambil ucapkan, "Hello". Well we feel you ladies, sebab itulah kami cadangkan beberapa genius hacks yang boleh kamu cuba.

9 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

9) Elak minum selepas makan tengah hari

Kamu minum kopi setiap pagi bukan saja kerana rasanya yang sedap, tetapi juga kerana deruan adrenalin yang membuatkan kamu produktif sepanjang hari. Namun, ada keburukannya. Kamu perlu tidur malam tepat pada waktunya, yang kelihatan agak mustahil kalau kamu minum kopi selepas waktu tengah hari. Malah, ia boleh mengganggu kitaran tidur dan buat kamu super-cranky di waktu pagi. Jadi elak minum kopi selepas jam 3 petang okey.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor