10 Tip Untuk Jadikan Kopi Kamu Lebih 'Sihat' - Page 6 of 10 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

10 Tip Untuk Jadikan Kopi Kamu Lebih ‘Sihat’

Akhirnya! Kini kamu boleh hirup kopi kegemaran setiap pagi tanpa rasa bersalah.

 

 

Pasti kamu sudah penat membaca tentang keburukan kopi yang boleh menjejaskan kesihatan, dan bengang bila melihat rakan sekerja berbadan langsing lalu di sebelah membawa secawan teh hijau sambil ucapkan, "Hello". Well we feel you ladies, sebab itulah kami cadangkan beberapa genius hacks yang boleh kamu cuba.

6 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

6. Minum air selepas minum kopi

Tak ada siapa boleh nafikan bahawa air adalah penyelesaian terbaik untuk segala masalah kesihatan yang kecantikan yang kita hadapi. Begitu juga dengan kopi. Kopi bersifat diuretik dan boleh menyebabkan tubuh kamu ‘kering’. Lebih-lebih lagi di waktu pagi di mana tubuh kamu kekurangan air selepas berjam-jam tidur. Jadi untuk pastikan kopi kick in dan buat kamu rasa bertenaga, penting untuk kamu minum segelas besar air sebelum kopi untuk jump-start sistem kamu.

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor