10 Tip Untuk Jadikan Kopi Kamu Lebih 'Sihat' - Page 3 of 10 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

10 Tip Untuk Jadikan Kopi Kamu Lebih ‘Sihat’

Akhirnya! Kini kamu boleh hirup kopi kegemaran setiap pagi tanpa rasa bersalah.

 

 

Pasti kamu sudah penat membaca tentang keburukan kopi yang boleh menjejaskan kesihatan, dan bengang bila melihat rakan sekerja berbadan langsing lalu di sebelah membawa secawan teh hijau sambil ucapkan, "Hello". Well we feel you ladies, sebab itulah kami cadangkan beberapa genius hacks yang boleh kamu cuba.

3 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

3. Tambah sedikit koko

Kamu juga boleh cipta kopi kegemaranmu sendiri. Sedikit taburan serbuk koko organik tanpa gula bukan saja akan menyedapkan kopi kamu, malah mampu merendahkan risiko sakit jantung dan kanser, selain meningkatkan mood. Tambahan, ia turut membantu dalam penurunan berat badan. Win-win!

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor