10 Tip Untuk Jadikan Kopi Kamu Lebih 'Sihat' - Page 10 of 10 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

10 Tip Untuk Jadikan Kopi Kamu Lebih ‘Sihat’

Akhirnya! Kini kamu boleh hirup kopi kegemaran setiap pagi tanpa rasa bersalah.

 

 

Pasti kamu sudah penat membaca tentang keburukan kopi yang boleh menjejaskan kesihatan, dan bengang bila melihat rakan sekerja berbadan langsing lalu di sebelah membawa secawan teh hijau sambil ucapkan, "Hello". Well we feel you ladies, sebab itulah kami cadangkan beberapa genius hacks yang boleh kamu cuba.

10 of 10Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

10) Jangan minum ketika perut kosong

Menghirup kopi dalam cawan kegemaran sambil melihat pemandangan dari balkoni kelihatan seperti cara sempurna untuk mulakan harimu… Tapi kamu silap! Ia sebenarnya boleh merendahkan tahap tenaga kamu. Ini kerana kafein yang meledak di dalam tubuh melepaskan insulin yang menurunkan tahap gula, menjadikan kamu letih dan mengantuk. Sentiasalah makan sesuatu seperti snek sihat atau buah-buahan kering sebelum atau ketika minum kopi jika tak mahu merosakkan tubuh.

 

Artikel asal: Akshita Jolly (cosmopolitan.in)

Suka mengembara, cuba resipi baru, buat cross-stitch, masuk muzium – tapi kebanyakannya sempat buat dalam fikiran saja sebab susahnya nak cari masa terluang! Lebih suka memerhati daripada bercakap (penat kan cakap banyak?) dan sangat menghargai seni. Cara jadi wanita bahagia? Jangan peduli apa kata orang. Jika tak penting, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Jangan biar ia mengganggu emosi dan minda kamu.

Sub-Editor