10 Fakta Mengenai Fyre Festival - Kendall Jenner, Bella Hadid dan Hailey Bieber Didakwa Bersubahat! - Page 9 of 10 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

10 Fakta Mengenai Fyre Festival – Kendall Jenner, Bella Hadid dan Hailey Bieber Didakwa Bersubahat!

Bayangkan kamu dijanjikan bulan dan bintang, menghadiri festival paling cool dan mewah di dunia yang dihadiri oleh ramai selebriti popular Hollywood.

Ternyata Fyre Festival adalah satu penipuan dan berjaya menipu lebih ribuan mangsa seluruh dunia. Cosmo senaraikan 10 fakta mengenai kontroversi Fyre Festival ini dan siapakah dalang disebalik skim penipuan paling hebat ini?

9 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

Fyre Festival secara keseluruhan menjana keuntungan sebanyak 26 juta dolar namun tidak mampu membayar semula harga kos seperti katering, penginapan, tiket penerbangan, harga persembahan serta bayaran kepada selebriti yang mempromosikan festival itu. Ia membuatkan beberapa vendor menarik diri sebelum festival itu berlangsung! Yang menyedihkan, pengunjung yang telah membeli tiket tidak mengetahui perkara itu sehinggalah pada hari ia berlangsung.

Fun, wacky and digital junkie. Kalau kamu suka melancong, I am the best travel buddy you will ever meet. Saya menulis semua topik tetapi hiburan dan muzik ialah forte saya. Tiga benda yang buatkan saya gembira – laut, katil yang empuk dan mashed potato.

Randomness