10 Fakta Mengenai Fyre Festival - Kendall Jenner, Bella Hadid dan Hailey Bieber Didakwa Bersubahat! - Page 8 of 10 - Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia
Cosmopolitan - Majalah Paling Laris Di Dunia

10 Fakta Mengenai Fyre Festival – Kendall Jenner, Bella Hadid dan Hailey Bieber Didakwa Bersubahat!

Bayangkan kamu dijanjikan bulan dan bintang, menghadiri festival paling cool dan mewah di dunia yang dihadiri oleh ramai selebriti popular Hollywood.

Ternyata Fyre Festival adalah satu penipuan dan berjaya menipu lebih ribuan mangsa seluruh dunia. Cosmo senaraikan 10 fakta mengenai kontroversi Fyre Festival ini dan siapakah dalang disebalik skim penipuan paling hebat ini?

8 of 10
Use your ← → (arrow) keys to browse

Dalang disebalik skim penipuan ini adalh seorang lelaki yang dikenali sebagai Billy McFarland dan menggunakan Ja Rule untuk menjayakan penipuan itu. Kedua-duanya didakwa dan disaman sebanyak 100 juta dolar pada 1 May 2017. Billy juga meneruskan lagi penipuannya dengan menjual tiket Met Gala dan Coachella sedangkan dia bukanlah penganjur acara itu!

Fun, wacky and digital junkie. Kalau kamu suka melancong, I am the best travel buddy you will ever meet. Saya menulis semua topik tetapi hiburan dan muzik ialah forte saya. Tiga benda yang buatkan saya gembira – laut, katil yang empuk dan mashed potato.

Randomness